Skip to Content

Круглий стіл «Співвідношення психології та логіки в історико-філософському контексті»

Зображення користувача Ярослав Кохан.

У Львові час від часу проводяться філософські круглі столи пам'яті засновника Львівсько-Варшавської школи Казимира Твардовського. 11 лютого наступного 2019 року у Львівській політехніці відбудеться черговий такий круглий стіл — цього разу на тему «Співвідношення психології та логіки в історико-філософському контексті». Строк подачі заявок — 1 лютого 2019 року. Повідомлення від організаторів (стилістику й лексику анотації збережено):

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
КАФЕДРА ФІЛОСОФІЇ
НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНСТИТУТ ФІЛОСОФІЇ, ЛОГІКИ І СОЦІОЛОГІЇ»

Шановні колеги!
Запрошуємо Вас до участі у роботі Круглого столу на тему:

«СПІВВІДНОШЕННЯ ПСИХОЛОГІЇ ТА ЛОГІКИ В ІСТОРИКО-ФІЛОСОФСЬКОМУ КОНТЕКСТІ»,

присвяченого вшануванню пам’яті засновника Львівсько-Варшавської школи
КАЗИМИРА ТВАРДОВСЬКОГО

Логіка вважається раціональною наукою про закони мислення або наукою про видавання істинних суджень. Закони мислення або видавання суджень не можна зводити до психічних актів, бо вони привносять дещо суб’єктивне в логіку, яка повинна бути десуб’єктивованою та формальною. Як розв’язувалася проблема психологізму в логіці та обґрунтовувалася її трансцендентальна основа представниками Львівсько-Варшавської школи? Які існують сучасні підходи щодо розуміння психологізму в логіці і як вони корелюють з історією співвідношення логіки та психології?

Круглий стіл відбудеться 11 лютого 2019 року на кафедрі філософії Національного університету «Львівська політехніка» (кім. 328, IV навч. корпус).

Початок роботи Круглого столу в 10:00. Заявки й тези доповідей надсилайте до 01 лютого 2019 року на ел. адресу: ihor.v.karivets@lpnu.ua

У заявці вкажіть: П. І. Б., назву (тему) виступу, місце роботи, посада, вчене звання, науковий ступінь, моб. телефон, ел. пошту. УВАГА: прохання продумати узгодження Вашої теми із загальною темою Круглого столу. Оргкомітет відхилятиме теми виступів, що не відповідають загальній темі Круглого столу.

Тези обсягом 2-4 сторінки, формат А4, шрифт Times New Roman 14, міжрядковий інтервал 1.5, береги всі 2 см.

Робочі мови Круглого столу: українська, англійська, польська.



story | by Dr. Radut